Refurbished computers, iPhones en iPads

 in Nieuws

Een misvatting bij veel mensen is dat refurbished desktops, laptops, iPhones en iPads worden gezien als tweedehands producten of wel ‘Marktplaats producten’.

Refurbished betekent dat hardware uit elkaar wordt gehaald, stofvrij gemaakt en eventuele defecte onderdelen worden vervangen. Refurbished producten kunnen gebruikersporen hebben. Doelstelling is wel dat de klant het gevoel krijgt iets nieuws te kopen en niet wat al gebruikt is. Daarnaast worden refurbished producten brandschoon geleverd dus zonder data van de vorige gebruiker! Verder worden desktops en laptops geleverd met een officiele Microsoft Windows Licentie en een jaar garantie. Smartphones en tablets krijgen het predicaat A-grade als ze zo goed als nieuw zijn en B-grade als ze zichtbaar gebruikt zijn.

Helaas is er geen wettelijke norm wat refurbished is maar je ziet wel steeds meer dat bedrijven zich onderscheiden door te werken met bijvoorbeeld een Approved Selection Refurbished producten. Dekstops, laptops, beeldschermen worden worden op een kleine twintigtal punten gecontroleerd en krijgen pas het predicaat Approved Selection als aan alle punten wordt voldaan. De standaard garantie van jaar is voor een Apptoved Selctuion product uit te breiden baar 5 jaar. Het is zelf zo dat een Approved Selection beeldscherm strenger wordt gecontroleerd voor uitlevering dan een nieuw beeldscherm.

Bij refurbished iPhones en iPads wordt er vaak nog een stapje verder gegaan. Naast een controle (incl eventuele reparatie en reiniging) door technische vakmensen worden alle apparten door robots op meer dan 50 technisceh aspecten gecontroleerd. Als je dan je refurbished toestel ontvangt in de originele verpakking met originele oplader en kabel maar dan voor bijna de helft goekoper voelt dat toch wel fijn in je portemonnee.

Dentech levert Refurbished desktops en laptops standaard uit met een SSD (Solid State Disk) i.p.v. een harddisk. Een SSD is vele malen sneller dan een traditionele harddisk en heeft geen draaiende onderdelen die door gebruik slijten. Een Refurbished computer met een SSD start sneller op en laad programma’s sneller dan een nieuwe computer met een harddisk.

Heeft u interesse in of vragen over refurbished producten? Neem vrijblijvend contact met ons op via 076-5493797 of mail naar info@dentech.nl.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur ons een e-mail en we komen zsm bij u terug!

Niet te lezen? Maak code captcha txt
GDPR - Dentech
WhatsApp WhatsApp ons!