Online marketing

“Ieder bedrijf heeft een Facebook pagina, dus dan moeten wij die ook maar aanmaken!”, “Kijk, dit bureau kan ons bovenaan in Google krijgen voor € 1.000,00 per maand!”, “Zet jij ons nieuwe productlijn even op de website, dat had eigenlijk vorige maand al moeten gebeuren, maar ja… vergeten.”

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die wij met enige regelmaat horen. Er wordt veel gezegd, belooft men gouden bergen maar is er geen strak plan waar aan gehouden wordt. Door de komst van online marketing is professionele marketing voor veel kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers haalbaar geworden en geeft het veel mogelijkheden. Maar wat is online marketing nu eigenlijk? In het kort draait online marketing om alle vormen van het in de markt zetten van een product op dienst met behulp van het Internet. Online marketing bestaat uit een heel scala activiteiten waaronder:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Social Media Marketing
  • Nieuwsbrieven
  • E-mail marketing
  • Bloggen
  • Vloggen
  • E-commerce

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van marketing activiteiten. Deze lijst is vele malen langer en de veranderingen zijn bijna niet bij te houden.

Waarom online marketing en is het haalbaar voor mijn bedrijf?

Om met de laatste deel van de vraag te beginnen: Jazeker, voor ieder bedrijf is inzet van online marketing haalbaar! Sterker nog, je moet als ondernemer online marketing omarmen om jouw diensten/producten te verkopen. Zeker als je minder zichtbaar bent zul je erop uit moeten om klanten voor je te winnen. Voor ieder budget zijn er online marketing activiteiten die uitgevoerd kunnen worden of die je zelf uit kunt voeren.

Waarom online marketing? Met online marketing bouw je aan de toekomst van je bedrijf. Waar b.v. flyers statisch zijn en snel verouderen heb je online alles zelf in de hand, mits je er geplande tijd en energie insteekt. Bij het aanmaken van een Facebook pagina begin je bij 0 volgers en ga je je doelgroep opzoeken en de groep uitbouwen. Anders dan offline marketing is online marketing beter meetbaar, is adverteren veel goedkoper en doelgerichter en kun je online campagnes real-time bijsturen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er zijn duizenden websites en boeken volgeschreven over online marketing en ontvangt u e-mails van SEO-bureaus die uw website hebben bekeken en u meteen al ‘uit de brand’ kunnen helpen, want ja, de vindbaarheid is dramatisch! Probeer dan maar eens de juiste keuze te maken om online marketing in te gaan zetten.

Wij bieden u geen vast online marketing concept aan, wij dringen u niets op en wij verplichten u tot niets. Wij luisteren naar uw wensen op het gebied van online marketing en zoeken naar de juiste tools die binnen uw budget vallen. Wij begeleiden u en uw werknemers om deze tools in te zetten zodat uw organisatie uiteindelijk zelf de touwtjes in handen heeft en niet een extern bureau. Natuurlijk kunt u al uw online marketing activiteiten (of deels) uitbesteden aan Dentech Automatisering! Neem contact met ons op via 076-5493797 of maak een vrijblijvende afspraak om uw wensen en vragen met ons door te spreken.

Neem contact op

Stuur ons een e-mail en we komen zsm bij u terug!

Niet te lezen? Maak code captcha txt
WhatsApp WhatsApp ons!