Brandpreventie

Een tijdige signalering van een beginnende brand is van onschatbaar belang. De mens met zijn reukorgaan is de beste brandmelder, maar helaas niet 24/7 beschikbaar. Door het installeren van een brandbeveiligingssysteem wordt u (of de brandweer) op tijd gewaarschuwd wanneer er brand uitbreekt.

Dentech Beveiliging maakt als eerste een veiligheidsrisico-analyse. De uitwerking van deze analyse kan bestaan uit een combinatie van:

  • branddetectie
  • ontruiming
  • blusinstallaties
  • noodverlichting
  • vluchtwegsignalering

Bouwbesluit

Met het actief worden van het Bouwbesluit: 2012 op 1 april 2012 zijn de CCV Certificatieschema’s Brandmeldinstallaties: 2011 van kracht verklaard.

Dentech Beveiligingen is in dit kader erkend in de schema’s ‘Installatie (Installatiebedrijf) en ‘Onderhoud’ (Onderhoudsbedrijf).

Brandmeldinstallaties

Voordat er aangevangen kan worden met het aanleggen van brandmeldinstallaties moet er een programma van eisen (PvE) worden opgesteld. Dit verzorgt Dentech Beveiliging graag voor u. Omdat ieder gebouw een andere gebruiksfunctie, afmetingen en kenmerken heeft en dus een ander risico, moet er van ieder gebouw apart worden bekeken waar de installatie aan moet voldoen. Dit wordt in samenwerking met de eisende partij gedaan. Dit kan zowel de brandweer, eigenaar als de verzekering zijn.

Als het PvE is goedgekeurd, kan de brandmeldinstallatie geïnstalleerd en onderhouden worden. Na installatie kunt u een installatie- of leveringscertificaat ontvangen. Dit is het kwaliteitsbewijs dat uw brandalarm is aangelegd door een gecertificeerd branddetectiebedrijf en aan alle wettelijke bepalingen voldoet.

Beheerder brandmeldinstallatie

Beschikt uw bedrijf over een brandmeldinstallatie (of ontruimingsinstallatie), dan bent u verplicht conform de NEN2654-2 om deze maandelijks te controleren en die controles nauwgezet bij te houden. U kunt ervoor kiezen om deze verantwoordelijke taak uit te besteden, zodat u er geen omkijken naar heeft. Dat doet Dentech Beveiliging graag en goed voor u. Houdt u het beheer liever in eigen huis, dan staan wij u eveneens vakkundig bij. Met onze opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie heeft u in twee dagen de professionele beheerder die u nodig heeft.

Doormelding

Brandmeldinstallaties worden rechtstreeks op de meldkamer van de brandweer aangesloten, indien dit zo in het PvE is geëist. Wanneer dit geen eis is, kant u er ook voor kiezen om de doormelding naar een PAC te laten gaan. Middels het afsluiten van een onderhouds- / servicecontract mag u 24/7 gebruik maken van onze service dienst.

Blussing

Blussing wordt toegepast op die plaatsen waar de bedrijfscontinuïteit belangrijk is. Snel handelen beperkt schade. Denk daarbij aan serverruimten, laagspanningsruimten, opslag van productie grondstoffen. Ook voor blussing vraagstukken kunt u bij Dentech Beveiliging terecht.

Neem contact op

Stuur ons een e-mail en we komen zsm bij u terug!

Niet te lezen? Maak code captcha txt
WhatsApp WhatsApp ons!